Редактор: Недко Петровe-mail: [email protected]Източник и снимка: фейсбукИзвънредно положение не означава безконтролно положение.

...
Редактор: Недко Петровe-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bgИзточник и снимка: фейсбукИзвънредно положение не означава безконтролно положение.
Коментари Харесай

Нинова: Извънредно положение не означава безконтролно положение

Редактор: Недко Петров

e-mail: [email protected]

Източник и фотография: фейсбук

„ Извънредно състояние не значи безотговорно състояние. ” Това написа Корнелия Нинова във фейсбук.

Ето целият й пост в персоналния й профил:

„ Предстои ни стратегически диалог за възобновяване на стопанската система и естествения живот на хората.

Уважаеми български жители,

Извънредното състояние е тестване за всяко българско семейство. Но изключително състояние не значи безотговорно състояние. Днес ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ желаеме да се възвърне парламентарния надзор. Какво чухме от страна на ръководещите – да искаш да се възвърне нормалността за тях е „ антитеза “. Да има парламентарен надзор е норма, а не антитеза. Но естественото през днешния ден се смята за ненормално.

Изглежда у нас в последно време е съвременно да се цитират разнообразни философи. Имаме си доста хубава българска приказка: „ Свестните у нас смятат за луди “. Ние просто желаеме естественото да се възвърне в страната, а то е: опозицията да си прави работата, да пита. Управляващите ни споделят, че това е „ пречене “. Да желаеме надзор е „ пречене “. На какво може да пречи един въпрос от народен представител от опозицията? Според мен на кражба, или на спекулация с едни 10 милиарда, които се чакат да бъдат изтеглени. На какво друго може да пречи парламентарният надзор?

Следващото, което се чу няколко пъти: „ Не говорете доста, за какво говорите шест души, като може един “. Уважаеми български жители, освен че не желаят да върнат нормалността, само че желаят да ни лимитират какъв брой души и по какъв брой пъти, за какъв брой време да приказваме тук от ваше име. Те желаят да лимитират вас да задавате своите въпроси посредством нас. Ще ни наложат по един от нас да приказва. Дотам докараха изключителното ситуацията, което малко по малко трансформират в безотговорно.

„ Да питаш министър значи да му губиш времето “, споделиха още ръководещите. Нали по тази причина е министър, нали по тази причина е прислужник на народа, с цел да пристигна тук и да дава отговор на народа, който пита през опозицията. Нормалното за нас за ръководещите е „ губене на време за министъра “, „ доста думи и изявления “, „ пречене “ и „ антитеза “. Това е днешната реалност на 30-ия ден от оповестяването на изключителното състояние.

Каква би трябвало да е? Да имаме парламентарен надзор, тъй като знаем, че имате доста въпроси. Онези, останали без работа, желаят да питат за какво Топлофикация и ВИК оператори в София-област стопират водата и тока, тъй като хората не са си платили, тъй като нямат работа и нямат пари. Кой ще ги управлява? Тук е мястото на контрола, тук е мястото да дойдат министрите и да отговорят за какво това се случва макар решенията на държавното управление и Народното събрание.

От името на хората с заемите – желаеме да питаме, по чие решение разсрочването на заема върви с увеличение на лихвата до 10 и над 10 %.

За дребния и междинния бизнес – по кое време ще го освободите от налог постройка и такса-смет, както заявихте? Кога ще извършите казаното от министър-председателя да се изкупи продукцията на земеделските производители от страната и да се раздаде на обществено слабите.

Предстои ни доста стратегически диалог – по какъв начин ще възстановим стопанската система и естествения живот на хората след края на рецесията. Предстои ни надзор за бистрота върху харченето на пари. Това са налозите на хората и те ще заплащат заема от 10 милиарда. Те не могат ли да попитат по какъв начин ще се изхарчат тези пари и по какъв начин ще стигнат до тях. Не чухме нито един мотив за какво ще отхвърлите контрола. Освен един – когато се събираме доста хора на едно място, сътворяваме условия за болест и разпространение на заболяването.

Управляващите споделят: „ Няма да се събираме, ще идваме единствено да одобряваме незабавни закони “. Ето по един подобен мотив сме се събрали през днешния ден – да приемем незабавни неща.

Питам уважаемите ръководещи: вие знаете ли през днешния ден какъв закон ще гласувате? Чели ли сте го? Законът влиза в действие от 1 януари 2022 година, като се изключи параграф 5 и 10. Значи не може Народното събрание да се събере, с цел да отправим въпроси за настоящата конюнктура и тегобите на хората, само че може Народното събрание да се събере изключително за „ доста незабавен закон “, който ще влезе в действие през 2022 година. Някой ще изясни ли, с цел да проведем необорим спор? Един от вас най-малко да стане и да каже.

И ви убеждавам, не просто напук, а тъй като считаме за извънредно неотложно да се върнем към нормалността и контрола, да водим спор да има ръководещи и съпротива - ще създадем всичко допустимо да има надзор. Ако отхвърлите предлагането ни през днешния ден, имаме и различен парламентарен механизъм- да го създадем с подписи. И ще го създадем. Извънредното състояние не е безотговорно състояние. ”

 



PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР